Monday, January 01, 2007
Bye Bye BLOGDRIVE

I already move to my own site using wordpress .
It's been a great time I post my daily crap here since 2004 .
Happy new year !
Happy aidil adha !

All new updates will be on my new site .
http://www.odin.flavert.com/

Posted at Monday, January 01, 2007 by odin88
Make a comment  




Friday, November 24, 2006
Cuti Sem 1

YAy !
Exam darh abis ..
Baru aku taw yg aku lpe nk update sejak balik raya ..
ramai gak kontek dan tanya naper x update ..
huhu ..

akhirnya aku telah beroleh kebebasan yg mutlak !!
Psl exam .. BYK GILER aku kantoi .. ada jerk silly mistake yang aku buat .. inilah akibat kalo malas belajar dan malas mengulangkaji dan asyik2 bermain DOTA ..

Exam dua minggu .. ada 6 paper .. kart BK (bilik Kuliah) dan juga kart Dewan Bestari .
1St tyme merasa mengambil periksa sejak SPM .. kire periksa besar jgk lah kan .
pointer yang aku target ?
dulu sebelum masuk U off course la nk dean list .. tp kali nie aku x rasa 3 pointer aku leyh dapat . aduh .. sedihnyer .. apa apa pon doakan la supaya x la seteruk mana . keyakinan aku darh luntur sejak belajar maths algebra . sem 2 nanti lagi teruk maths dier .. ada calculus dan graf .. masuk sekali tajuk2x cam pembezaan dan pengamiran .. teringt Cikgu Zaki yang ajar aku add math .. cian dier . apa dier cakap sumer aku blur ..
huhu .
teringin nk mtk budak SPM ajar aku add math nie balik ..

Sekarang azam aku nk buat preparation untuk sem 2 . calculus tgk la dulu . aku nk concentrate on programming .. subjek cam MFC (c++ tapi ada GUI utk windows) dan juga oop .. nk belajar lebih awal dari yg laen . supaya dalam kelas nanti senang sikit nak paham dan refresh otak aku yg lembap ..
baru jek lepas download tools dari web java .. gelojoh tol aku nie .. sumer benda nak belajar sampai satu benda pon lom masuk lagi dalam kepala hotak ..

Barang yang aku ingin miliki sekarang adalah beg pack komputer .. x larat nk bawak beg yang dier bagi walaupon kalis air kow kow ..
beg dier ok cuma nk bwk g kelas laptop so nk beg pack la .. lg senang ..
masa kt melaka byk aku survey beg2x .. kart kedai acer bkt beruang , kart MP (mahkota parade) , DP (dataran pahlawan) dan macam2x ar tmpt .. harga yg aku target xlebeyh dari 200 .. so aku jumpa satu bag nie .. brand TARGUS .. masyuk giler . smart .. cuma mahal la .. 17x . so . next week aku akan keje ngan orang tua ku kt USJ dgn adik pompuan aku tuh .. kalo ada rezeki lebeyh .. nk gak beli ram utk note book aku .. beli 1 gig .. baru puas ati sikit ..

biler aku check kart TEPI nie .. aku x update lg wishlist aku .. kire x nyesal la gak aku beli laptop . huhu .. mmg sedap hingga menjilat jari . dan walaupon aku nyer bukan core 2 duo dari intel . amd turion darh cukup walaupon low l2 cache .. as long ada gc .. main DOTA sepuas hati .. muehehe .

21 arie bulan lepas ..arie selasa .. merupakan hari jadi ayahku ..
Happy Birthday .. semoga panjang umo dan murah rezeki ..
darh tua rupernyer .. ;)

so .. buat masa nie itu jer aku nk tulis .. sebenarnya byk lagi cuma aku nk kemaskan blog aku terlebih dahulu ..adios ..

Posted at Friday, November 24, 2006 by odin88
Make a comment  




Friday, October 20, 2006
HARI PALING SUKAR di KUTKM

semlm merupakan hari yang paling sukar menjadi student kutkm  ..
sigh ..

Minggu NIE..
ada presentation utk it .
bincang psl careers in it .
off course dlm presentation .. kowrank ada hak utk brag urself ..
i start to brag myself about computing stuff and so on .. learn programming since bla bla bla crap .. (the fact is true though) ..
and i think it's a wonderful experience .. this is my 1st presentation in kutkm and i satisfy little bit ..
dan x luper jgk aku menunjukkan slide rahsia pada En Nazrul psl aku ada wat extra works menemu ramah my cuzen[Abg Mirul] .. which already melibatkn diri dlm careers in it ..
THX bro !

benda yg aku kurang puas hati .. erm . aku ckp terlalu cepat .. dan aku rasa x kesah sgt sbb yg bg markah adalah lecturer dan bukannya student .. diorang cm terpinga2x .. selamat Nik ada .. huhu ..

pas2 presentation utk programming ..waa .. dpt no 2 .. NIk no 1 .. wargh ..
makang budok !

hadiah yg aku dpt .. coklat dari Pn Mashanum ..
=)

semlm plak .. hari PALING KRITIKAL ..
1stly ada test it .. erm..aku sebenarnya darh tgk soalan tue .. nk tau x sbb apa ?
herm . sebab itu soalan FINAL EXAM BEBERAPA TAHUN LEPAS ..
damn it .. x sempat nk check jawapan .. just sempat tgk sikit2x jer ..

2ndly lak ..
ada test programming . huhu .lab test tuh . dan merupakan masa paling singkat aku membuat program .. x sampai la dlm 15 minit aku jawab .. dan aku terus blah dari lab gie tgk group lg satu wat presentation .

3rd .. PRESENTATION TECH COMM ..
tergagap2x aku speaking .. mmg hancur . dpt la gak menapis segala serangan2x yg member aku dh aturkan .. huhu .. rupernyer best gak cloning nieh ..

so .. aku rasa amatlah tension .. sbb minggu nie paling kritikal .. balik tue jerk terus tido [lepas berbuka la dan tdo around pkl 8:30].. dan bangun2x jer darh diajak sahur .. hoho ..

sahur plak sowrank2x .. diorang sme darh sahur kart subedah ..
so . arinie .. aku akan balik ke muar dgn elit sport aku .. semoga aku dpt raya dgn penuh kegumbiraan thn nie ..

=)

pas2 final la ..


Posted at Friday, October 20, 2006 by odin88
Comments (1)  




Saturday, October 14, 2006
Final week of 1st semester .

#include <assignment>
#include <daily life>
using words_from_heart std;

[assignment] :- {cloning folio , lab test it , lab test programming , make a website for presentation , presentation for programming [if get top 3] , presentation for cloning , assignment math about algorithm , make c++ programs to get an extra 5% for maths.}

erm..arinie kena basuh ngan miss hazleen sbb copy paste about cloning ..
herm ..
i did change the structure from active to passive ..
i did rephrase ..
still my work is rejected ..
and i realised what i did was wrong but the process is the same everytime i checked on the internet .. and i do realised that i need to do more and more work .
THE PROCESS CLONING IS MOSTLY THE SAME !!!
sigh ..

she crying .. in front of my group members .. air mata seorang lecturer yg hampa dgn studentnya ..
luckily i'm not the onli one .. group 1 .. suma kena reject .. group 2 at least 3 project has been accepted by her ..

the issue of aniaya using that comment form is really kinda stinks to the person who hate her . well .. you dont understand english do ya ? so stop whining and ask yourself that all the negative comments about her is your own fault ..

as far as i remember ..
she did teaching ..
she did give explanations (eventhough some of the words is kinda high level but no to me)
she did give examples ..
she did communicate well with the students
and mostly she did ask question to the students to make our understanding better .

but NO !!!!
some ppl in 1st year DIT make her suffering using that form ..
that gives me a memory when my old friend used to give me comments .

all i can say .. you dont know me well so i dont give a damn bout ur comments ..
i do accept comment from the people who see my good and bad sides .. but not from sum1 who dont know me ..

back to the tech com class ..
she gives a wonderful lecture .. makes me remember
why i chose KUTKM as my 1st choice in ipta form .
why i choose programmer as my career .
and what goals do i MUST achieve ..10 years ahead and 20 years ahead ..

/*nuff said .
rite now downloading naruto special episode (3 episode on 1 file) ..
hopefully .. i can finish my web design ..and also make algorithm for math assignment be4 go back to melaka .... wish me lark ppl ..

*/


Posted at Saturday, October 14, 2006 by odin88
Make a comment  




Next Page
 



Nama  Hassan Abu Bakar

Alamat  16 , Lorong Sri Damak 13 , Taman Sri Andalas

Pekerjaan  Student dan penanam anggur yg berjaya

Jenis pendidikan  Nak Abish skolah darh !

Hobi  Main game , buat benda yg tak sepatutnya dibuat dan tengok anime

Hassan, dia seorang yang berperwatakan menarik. Mempunyai tubuh yang kurus dan agak tinggi orangnya. Seorang yang mempunyai ketinggian sahsiah yang terpuji walaupun selalu membuat perkara jahat. Seorang yang tidak tahu malu dan suka ketawa. Suka berkawan tetapi tidak pandai mencari kawan. Lulusan lepasan SPM di SMK Sri Andalas yang baru nak terkemuka di Malaysia. Bercita - cita melanjutkan pelajaran sama ada Uitm Shah Alam atau KUTKM Melaka dan ingin menjadi programmer yang berjaya di Malaysia .Sudah mempunyai teman jiwa raga , dan masih mencari lagi 3 supaya dapat menambah koleksi teman jiwa disamping dapat meluaskan empayar kekeluargaan di masa akan datang. Sukan yang menjadi pilihan adalah sukan tennis. Suka menonton bola sepak tetapi tidak pandai bermain. Pasukan pilihan adalah MU.

Kelebihannya adalah bermain komputer tanpa henti di samping belajar c++ dan php selama 12 jam . Suka meng'install' software untuk menjadi sebagai bahan ujikaji dan juga ingin membuat software sendiri dan mampu mengalahkan Bill Gates

Sering melayan perasaan di depan komputer sambil mengeluh sendirian dan mendengar lagu dari artist kegemarannya Home Made Kazoku.Minat anime dan manga dan suka menghabiskan beberapa hari dengan mendownloadnya tanpa menutup komputer selama 3 hari berturut-turut .

Dia juga suka memarahi sesiapa sahaja yang membuatkan dirinya bengang dan piss off dan membuat muka 'sesame street' nya apabila hepi . Seorang yang tidak terurus dan tidak mengambil peduli tentang apa-apa perkara melainkan yang berkaitan dengan komputer dan anime.

Jika Hassan menjadi pilihan, taip AFUNDI 'oDiN' dan hantarkan kepada 32999.


   





 
<< November 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


Go back to

Hassan homepage










Anime List


Naruto Manga - Chapter 246
Naruto Anime - 209
Bleach Anime - 102
Lemon Angel Project - 3
Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto -5
Karin - 14
Blood + - 19
Eureka 7 - 42
Eyeshield 21- 48
Canvas 2 - 22
Honey and Clover - 24
Capeta - 8
Fate - Stay night - 7
I's - 1
Ichigo Mashimaro - 11
Detective Academy Q - 43
Tsubasa Chronicle - 24
Beck - 26 - finished
Yakitate japan - 69 - finished
Full Metal panic TSR - 13 - finished
Suzuka - 26 - finished
Prince of tennis - 178 - finished
Speed Grapher - 24 - finished
Gundam Seed Destiny - 50 - finished
Ichigo 100% - 12 - finished
Aishiteruze Baby - finished
Air - 13 - finished
Samurai 7 - finished
Kanon - 13 - finished
Samurai Champloo - 26 - finished
Grenadier - 12 - finished
Saiyuki Reload - finished
Battle Programmer Shirase-Season 1 - finished
Full Metal Alchemist - finished
Kisarazu Cats eye - 2
Boku dake no madonna - 11 (abis)
Moto kare - 9
Kurosagi - 5



My Wishlist



Streamyx
PC yg sama taraf ngan Pentium 4
Graphic's card ATI Radeon 9600 XT
Nokia 6630
Handspring Treo 600
Thinkpad Laptop
Wireless Ergonomics Keyboard and optical mouse
DVD writer
Webcam



My Friends Blog
Shareena
Ziera
Husna
Ridhuan
Maisarah
Ikram_Zidane
Linda

LonelySky

KUTKM Blog
Kak Fara
CurseShadow
Abang Faiz
Gadgets/Stuff

Elegan
Nokia 3310
512mb MP3 Player
S100SP Canon
AMD Athlon XP 1900++
GEEK MISSION
512 ddr ram
Nokia 6280
Zen 20 gb
Tungsten T3
PSP/PS3





 
Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed